Bluetooth FM jel átalakító teszt

img_20180110_192234.jpg

Ha szeretnénk, hogy a kedvenc zenénk szóljon az autóban.

Egy kis gyorstalpaló azoknak, akik nem tudnák mi is ez. Ez az eszköz Bluetooth-al csatlakozik a telefonunkhoz, és az onnan kapott jelet átalakítja FM rádió jellé, amit bármilyen közönséges rádióval befoghatunk. Ez pedig főleg kocsikban jön jól, mert ha nem Bluetooth-os az autó lejátszója, illetve nincs rajta AUX csatlakozó, akkor ezzel az eszközzel a telefonunkon lejátszott kedvenc zenéinket az autó hangszóróin keresztül halljuk.

Egyik ilyen ismertebb Bluetooth FM jel átalakító a Xiaomi ROIDMI 3S, ami tényleg jó hangzást ad, viszont van pár dolog, ami nekem nem tetszett benne. Ilyen például, hogy nincs kijelzője, így csak egy appon keresztül állíthatjuk be a frekvencia sávot, de igazából ez nem is probléma, csupán ízlés kérdése. Ami tényleg nagyon zavart benne az az, hogy nem lehet vele telefonálni, nincs rajta mikrofon, de a telefon mikrofonját használva sem képes kihangosítani a hívást. Ettől eltekintve, egy nagyon jó Bluetooth FM jel átalakító eszköz.

Viszont mai tesztünk alanya egy noname átalakító, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet jó. Már a csomagolása sem gagyi, egy igényes és dizájnos dobozban érkezik. Ezt azért emeltem így ki, mert sokszor nem figyelnek erre a gyártók, pedig már a csomagolása sok mindent elmond az adott termékről.

img_20180110_192138.jpg

A dobozban találjuk magát az eszközt, egy kínai/angol használati utasítást, és egy nagyon szuper kis távirányítót. Ha bedugtuk a szivargyújtóba és elindítottuk a kocsit, utána könnyedén csatlakoztathatjuk a telefonunkat Bluetooth-on keresztül. Most már csak annyi dolgunk van, hogy távirányító vagy az eszközön található gombok segítségével keressünk egy olyan frekvenciát, ahol egy rádió adó sem sugároz és már indíthatjuk is a kedvenc zenénket a telefonon.

img_20180110_192243.jpg

Egyébként elég hasznos a távirányító, a vezetőnek is könnyű vele következő számra váltani, vagy telefont felvenni stb., de akár a kocsiból bárki könnyedén irányíthatja vele a zenét. Illetve csak a távirányítón van EQ gomb, ami a hangszínszabályzó. Nyilván ez zenei stílustól függ, de én a legjobb hangzást normal-on értem el. 

img_20180110_192227.jpg

Hangzás tekintetében teljesen elégedett vagyok vele, természetesen kocsi hangszórótól is függ, de a célját jól teljesíti. Mellesleg ha valaki nem szeretné meríteni a telóját, akkor Micro SD kártyáról is játszhat le zenét. Amit a cikk elején említettem ROIDMI 3S-nél hibát, arra itt nagyon figyeltek, külön gombok vannak, hogy felvegyük és letegyük a telefont, illetve beépített mikrofonnal rendelkezik, ami teljesen jó hallhatóságot eredményez. Így könnyedén tudunk vezetés közben is telefonálni, anélkül, hogy zavarná a vezetést.

img_20180112_200458.jpg

Az eszköz alján található egy USB port, ami telefon töltésére nem igazán alkalmas, mivel csak 0,5A képes leadni, ami egy mai telefonnál kb. 4-szer lassabb töltést jelent. Ez viszont egy hátránynak számít a ROIDMI 3S-el szemben, ami 3,6A-t tud leadni a két portján együtt. 

img_20180110_192255.jpg

Összességében elégedett vagyok ezzel az eszközzel, hiszen beülök kocsiba, gyújtást adok, automatikusan kapcsolódik a telefonomhoz és már mehet is a zene, ha meg közben hívnának, akkor könnyedén tudok beszélni.

A terméket a GearBest oldaláról vettem.