Quelima SQ11 a legkisebb akciókamera

img_20171228_184228.jpg

Miért is jó egy akciókamera? Strapabíróak és kicsik, így nem kell féltenünk őket, illetve könnyen magunkkal tudjuk vinni bárhova. Viszont ez a kamera minden eddigi méretet túlszárnyal, hiszen mindössze egy 2,2 cm-es kocka az egész.

A GoPro-nak is van már kis kocka kamerája, ami 3,8 cm-es. Összehasonlítani a kettőt nincs értelme, hiszen mind képminőségben és árban nagyon különböznek.

A kinézete után rögtön a lényegre is törnék, milyen a képminősége? Készíthetünk vele 720p és 1080p felvételt, természetesen érdemesebb az utóbbit választani. Ilyenkor 1 órát képes felvenni aksiról üzemelve. Véleményem szerint ár/érték arányban egy nagyszerű kamera, főleg teniszhez használom, felteszem a hálóra, bekapcsolom és már készíti is a videót.

Rendelkezik még éjjel látó móddal, ami meglepetésemre nem gagyi. Vaksötétben olyan 50 cm-re képes ellátni, ami egy ilyen kicsi és olcsó kamerától meglepő. Ezen kívül mozgásérzékelővel is ellátták, 1-2 méterről, ha mozgást érzékel, akkor készít egy 1 perces videót majd kikapcsol.

Kapunk mellé egy kis állványt és egy csipeszt. Az állvánnyal csak annyi problémám van, hogy nem képes 90 fokban állni, a max dőlésszöge annyi, mint a képen látható. Viszont a csipeszel szinte bárhova fel tudjuk csiptetni és kamerázni vele.

img_20171228_184741.jpg

img_20171228_184433.jpg

Saját tárhellyel nem rendelkezik, SD kártyára képes menteni. Amit még fontos megemlíteni, hogy sajnos nem Micro USB gondoskodik a töltésről, hanem egy Nikon fényképezőgépeknél használt szabvány. Szóval nem érdemes elveszteni a hozzá kapott kábelt, főleg azért sem, mert az USB mellett van rajta egy TV csatlakozó is, ha nagy képernyőn szeretnénk visszanézni a felvételeket.

img_20171228_184632.jpg

Sajnos negatívumok ennél a termékeknél is előfordulnak. A legfőbb probléma, hogy egy remek akciókamera lenne, ha a gyártó is annak szánná. Ugyanis jelenleg elvileg ez egy autós kamera lenne, ezért is van az, hogy nem 1 darab nagy felvételt készít, hanem sok 5 perces videót. A következő generációban a Quelima SQ12-ben már a gyártó is érezte, hogy ez lehetne egy akciókamera is, éppen ezért itt már vízálló tokot is vehetünk kiegészítőként. Viszont még mindig autós kameraként árulják. Talán majd az SQ13-ban sikerül megtalálni a helyüket.

A terméket a Gearbest oldaláról vettem.