Olcsó kínai egerek összehasonlítása

img_20171228_201319.jpg

 Egy egér sokszor jól jön a munkában, egy touchpad helyett.

Mind a 4 egér, amit összehasonlítok más-más feladatokra lettek tervezve, viszont egy valami közös bennük, 1000 Ft-nál többe egyik sem került. Aztán ez elég jól jön, hiszen ez az a költségkeret, amit egy átlagos ember egy egérre költ. 

Kezdjük is talán a legolcsóbbal az X9 vezetékes egérrel. Ezt az egeret egy kupon alkalmával sikerült 1$-ért megszereznem. Ennyi pénzért teljesen elégedett vagyok vele, anyaghasználatban teljesen jó, fogásra kényelmes, és célját nagyszerűen végzi. A rajta levő csíkok színváltósan világítanak, ami egy picit hozzá tesz a hangulathoz.

A személyes kedvencem az X3 egér. A neve ne tévesszen meg senkit, ez nem az X9-nek egy előző változata, ezek csak véletlen fantázianevek, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Azért is mondtam, hogy ő a kedvencem, mert ezt használom fő egérként már lassan 1,5 éve. Jó nagy, és nagyon kényelmes a kialakítása. A makro gombok, és a fogása miatt, főként játékokhoz, vagy egeret nagyon igénybe vevő munkához tudom ajánlani. Természetesen világítást azt itt is kapunk.

img_20171228_201609.jpg

A vezetékes egerek után jöjjenek a vezeték nélküliek. Hiszen így nem kell kábelekkel szenvednünk, ezért sokkal könnyebb mindenhova magunkkal vinnünk és használni. Főleg a most következő egeret. Mivel az E10 Professional egy lapos egér, ami még jobban hozzátesz a hordozhatósághoz. Elsőre nagyon fura egy ilyen egeret fogni, de hamar hozzászokik az ember. Nagyon minőségi a kialakítása, és pontos munkákhoz is tökéletes, így azoknak tudom ajánlani, akik szeretnének helyet spórolni.

img_20171228_201355.jpg

Végezetül pedig egy nagyobb, mégis jól hordozható vezeték nélküli egér, a HXSJ X20. Már a kinézetéből is látszik, hogy főként játékokra tervezték, emiatt kényelmes a fogása. Kapunk makro gombokat, ami főként játékosoknak jön jól. Ez az az egér, amit könnyen magunkkal tudunk hordozni, mégis a legtöbb feladatunkat egyszerűen eltudjuk végezni. Jelenlegi ára még engem is meglepett, mert pár hónapja mindössze 2$-ért vettem ezt a nagyszerű egeret.

Természetesen DPI gomb mind az összes egéren található, ez szinte alap a kínai egereknél. Pontos DPI értékeket azért nem mondtam, mert itt hajlamosak hazudni a számokkal, de ettől függetlenül mindegyiknél rendesen működött. ( Aki nem tudná mi az a DPI, lényegében az egér mutató gyorsasága)

Összességében mind a 4 egérrel teljesen megvagyok elégedve, kényelmesek, minőségiek, és olcsók, ezért szerintem sokkal jobban megéri ezeket kintről venni, mint itthon.

A termékeket a Gearbest oldaláról vettem. (E10 Professional, X9, X3HXSJ X20)